"LYT og STAVs - blog"

 

 De 120 mest almindelige ord                                     13.06.2024 

De 120 ord er en helt essentiel del af læringen i indskolingen, og det er vigtigt at lægge tid og ressourcer i at arbejde med dem.
Disse ord udgør en stor del af det ordforråd, som børnene skal mestre for at kunne læse og forstå tekster på deres eget niveau.
Ved at fokusere på disse 120 ord fra starten af skoleforløbet, skabes der en solid grundlag for læsningen og forståelsen af sprog.
Børnene lærer at genkende og forbinde disse ord, hvilket giver dem større sikkerhed og selvtillid i læseprocessen. 
Det er vigtigt at arbejde med de 120 ord, fordi det giver børnene en nødvendig basisforståelse af sproget, som de kan bygge videre på.
Det er en investering i deres fremtidige læsekompetencer og deres generelle forståelse af verden omkring dem. 
Derfor er det vigtigt at have fokus på disse 120 ord i indskolingen, så børnene kan opnå succes i deres videre læring og udvikling. Det er en vigtig opgave for lærerne at støtte og motivere børnene i denne proces, så de kan opnå de bedste forudsætninger for deres fremtidige læse- og sprogfærdigheder.
Lyt og stavs mange opgaver med træning af de 120 ord, er let at gå til og er et meget fint sublement til det øvrige arbejde med ordene.

 Lyt og Stav - En hjælp til læsning og stavning
           11.06.2024

Hjemmesiden
”lytogstav.dk” er et godt redskab for børn, der har udfordringer med læsning og stavning.
Med sit enkle design og brugervenlige interface gør denne side det sjovt og let at træne og forbedre sine læse- og stavefærdigheder.
En af de store fordele ved ”lytogstav.dk” er det brede udvalg af lærerige øvelser, der er tilpasset til forskellige niveauer af stavefærdighed.
Der er aktiviteter, der fokuserer på lytteforståelse, stavning, ordforråd og meget mere. Dette gør det muligt for børn at arbejde med de områder, hvor de har mest brug for støtte.
En anden stor fordel ved hjemmesiden er, at den kan tilpasses individuelle behov. Der er opgaver på mange forskellige niveauer.
Desuden er ”lytogstav.dk” tilgængelig på både computer, tablet og mobil, hvilket giver mulighed for at træne læsefærdighederne hvor som helst og når som helst. Dette gør det let for børn at få ekstra træning, selv når de ikke er i skolen.
Alt i alt er www.lytogstav.dk en god ressource for børn, der ønsker at forbedre deres stave- og læsefærdigheder. Med sin fleksible tilgængelighed, er det et værdifuldt redskab til at styrke børns selvtillid og færdigheder inden for læsning og stavning.